Ideal de montat atunci cand renovezi, cand vrei sa iti protejezi caminul de soare, frig, privirile vecinilor sau hoti. Rulourile aplicate se pot instala oricand. Ele se prind pe tamplaria existenta, iar intretinerea lor se poate face usor si rapid. Acestea sunt de doua feluri: Rulourile cu caseta semirotunda si cu caseta la 45 (grade).
Rulourile reprezinta unul dintre cele mai eficiente si sanatoase moduri de umbri o incapere. Conform studiilor realizate, s-a demonstrat ca folosirea rulourilor pe timp de iarna poate reduce consumul de energie termica cu cca. 10%, iar pe timp de vara poate face un sistem de aer conditionat sa fie inutil.
Principalele beneficii ale rulourilor aplicate:
 • Umbra: posibilitatea reglarii luminii naturale
 • Temperatura constanta: impiedica incalzirea excesiva a locuintei in zilele toride de vara si previne pierderea de caldura pe timpul iernii
 • Somn odihnitor: asigura linistea si obscuritatea necesare in timpul somnului
 • Intimitate: protejeaza de privirile indiscrete, mai ales cand ferestrele sunt orientate spre strada sau spre o locuinta vecina
 • Siguranta: protectie suplimentara impotriva tentativelor de patrundere prin efractie. Pot sa fie dotate cu plasa de insecte, in acest caz in caseta covorului de lamele se introduce un rulou cu plasa de insecte.

Din punct de vedere actionare, se pot controla manual, prin panglica, snur sau manivela, sau electric prin intermediul unui buton de comanda sau cu ajutorul unei telecomenzi.

Rulouri aplicate
  Rulouri suprapuse
   Actionari si accesorii
    Beneficii