Ferestrele si usile Salamander va aduc un plus de functionalitate si confort. Descoperiti gama noua de accesorii pentru ferestre si usi.

jaluzele in sticla

Jaluzelele incorporate sunt solutia perfecta pentru orice tip de constructie. Izolate intre foile de geam acestea sunt perfect protejate de praf, umezeala sau de alte actiuni care le pot deteriora. Jaluzelele incorporate va ofera intimitate, protectie solara si fonica superioare. Pentru a folosi acest tip de jaluzele,vom utiliza pachete de geam termopan sau tripan de 36 ,40 sau 52 mm . Latimea jaluzeleleor este de 15 sau 25 mm (aluminiu) si 15,16 sau 20 mm (material textil ,tip plisse)  pentru cele cu actionare manuala sau 22 mm (aluminiu) pentru cle cu actionare automata. Timpul de executie este de 10 zile lucratoare pentru jaluzelele actionate manual si 40 de zile pentru jaluzelele actionate automat. Pentru arhitecti, jaluzelele incorporate sunt o solutie practica si creativa care ofera un plus de eleganta oricarei locuinte. Nu necesita intretinere speciala si sunt cel mai eficient mod prin care puteti controla gradul de lumina, caldura si intimitate dintr-o incapere.

Screen Shot 2014-05-26 at 20.06.20

Avantajele jaluzelelor incorporate: • O bariere discreta care protejeaza impotriva luminii si zgomotelor. • Usor de utilizat printr-un sistem actionare manuala sau automata, printr-o telecomanda cu baterie care functioneaza printr-un impuls magnetic. Nu necesita alimenare la curent electric. O singura telecomanda se poate folosi la mai multe geamuri. • Ideal pentru constructii rezidentiale, comerciale, educationale sau medicale. • Gama larga de culori (toata gama RAL). • Fara intretinere speciala. • Durabile, garantia este de 10 ani.

Costuri:

 • Jaluzelele actionate manual, costa 85 euro/mp + tva, la care se adauga si pachetul de sticla ales.
 • Jaluzelele actionate automat, costa  210 euro/mp + tva, la care se adauga si pachetul de sticla ales. Costul unei telecomenzi este de 100 euro + tva.
 • Suprafata minima facturabila este de 3 metri patrati.
jaluzele incorporate din material textil
jaluzele intre foile de geam
telecomanda jaluzele incorporate

sprosuri ferestreSprosurile aplicate ferestrelor confera un plus de eleganta si rafinament. Acestea sunt un element de design specific ferestrelor englezesti. Beneficiul major al sprosurilor este eleganta si caracterul unicat al ferestrelor. Avand in vedere faptul ca ferestrele sunt un element de design major, atat la exteriorul cat si la interiorul unei locuinte, utilizarea sprosurilor este cea mai indicata metoda prin care va puteti diferentia si prin care puteti da o nota de eleganta locuintei dumneavoastra.

plasa-rulouPlasele impotriva insectelor sunt un accesoriu obligatoriu pentru ferestre si usi. Indiferent de solutia constructiva pe care o alegeti, pe balamale, roulou, glisante sau plisse, plasele impotriva insectelor va protejeaza de musafirii nedoriti si va permit in acelasi timp sa aerisiti locuinta. Va asteptam cu oferte speciale pentru toata gama de accesorii pentru ferestre si usi.

Glafuri interior

glafuri interiorSistemele de glafuri interioare au atat rol estetic, intregind o ferestra, cat si rol functional de protejare a peretelui. Acestea constitue o rezolvare profesionala atat pentru constructiile noi cat si pentru renovari. Ele pun in valoare finisajele si designul interior, creaza ambianta, confort si armonie. Datorita suprafetei laminate exterioare in cele mai multe cazuri, sunt rezistente la umezeala, temperaturi mai ridicate, zgarieturi si sunt usor de intretinut datorita stratului finit.

Caracteristici

 • Sunt construite din PVC cu invelis HPVC (placa structurata celulara)
 • Latimi intre 150 mm si 600 mm. Lungimea maxima 6000 mm.
 • Rezistenta la actiunea razelor solare
 • Rezistenta la utilizare intensiva
 • Rezistenta la umiditate
 • Nu flambeaza si nu se distorsioneaza sub actiunea factorilor mecanici sau termici

Avantaje

 • Usor de curatat si intretinut
 • Nu necesita vopsire
 • Usor de instalat

Culori

Glafurile PVC de interior sunt disponibile in nuante de – alb, carrara, stejar auriu, stejar inchis, mooreiche (stejar rustic), mahon, fag si nuc.

glaf alb
Screen Shot 2014-06-07 at 17.34.51
glaf mahon
glaf fag
glaf stejar auriu
glaf stejar inchis

Glafuri exterior

Sistemele de glafuri de exterior protejeaza eficient peretele de fatada al constructiei in zona ferestrei impotriva inghetului, a patrunderii apei si murdariei. Elementele de inchidere laterala (capace din plastic dur, rezistent la raze UV) impiedica deteriorarea tencuielii zidariei la extremitatile glafurilor de fereastra. Glafurile exterioare se monteaza sub toc, pe un profil de inaltare – in cazul in care tamplaria se monteaza concomitent cu glafurile, sau direct pe profilul de toc,  – daca tamplaria a fost montata anterior.

1. Glafuri de exterior din aluminiu

Pervazul de aluminiu are latimi cuprinse intre 75 mm si 360 mm iar grosimea acestuia este cuprinsa intre 1,3 mm si 2,6 mm in functie de latimea acestuia. Grosimea pervazului exterior creste exponential cu latimea acestuia.

Culori

alb, stejar auriu, mahon, maro – RAL 8014, RAL 8019.

Accesorii:
 • Capac lateral de inchidere din PVC rezistent la razele ultraviolete.
 • Element de imbinare.
 • Element de imbinare colt exterior.
 • Element de imbinare colt interior.
 • Banda antizgomot (atenuarea zgomotului cauzat de ploaie).

2. Glafuri din marmura compozita Helopal Clasic

Cu o grosime de fix 2 cm si cu o muchie frumos rotunjita acest model de glaf poate fi folosit la fel de bine atat la interior, cat si la exterior . Are un design simplu ce confera distinctie si eleganta.

Avantaje:
 • livrare in scurt timp cu folie de protectie
 • rezistenta mare in timp
 • design deosebit
 • doua tipuri de suprafete (lucios si mat)
 • pachet de accesorii care pot usura montajul
 • prelucrari speciale
 • 0 (zero) pierderi la montaj
Proprietati:

material (practic) fara porozitate si fara retea de microfisuri, rezistenta la cicluri inghet – dezghet, rezistenta la actiunea radiatiilor UV, rezistenta la patare, material putin casant, material usor prelucrabil (taiere, gaurire).

3. Glafuri de exterior din PVC

Montarea unui glaf exterior adecvat devine componenta obligatorie a sistemului de protectie hidrofuga a cladirii. Improvizatiile sau ignorarea necesitatii acestui element are consecinte negative. Iata de ce este nevoie de un sistem de glaf exterior profesional, capabil sa ne protejeze cu adevarat peretele. O fereastra montata pe un perete exterior trebuie prevazuta obligatoriu cu glaf . De aici si aprecierea ca o ferestra fara glaf catre exterior este o fereastra neterminata. Uneori se refuza din motive financiare achizitionarea si montarea glafurilor exterioare Economia este doar aparenta, existand riscul de a investi in fiecare an in reabilitarea peretelui.

Caracteristici:
 • Latimi cuprinse intre 110 mm si 250 mm.
 • Produsul are un finisaj lucios, favorizeaza scurgerea apei in exterior
 • Sunt disponibile si capace laterale de inchidere din PVC rezistente la razele ultraviolete.

Baghetele warmedge

warm edge 1Baghetele warmedge sunt distantieri realizati din materiale care se monteaza la fel ca si distantierul din aluminiu intre foile de sticla ale geamurilor termoizolante (termopane).
Cu doua foi de sticla sau cu trei foi de sticla, baghetele WarmEdge au un grad de transfer termic mai redus decat distantierii din aluminiu obisnuiti, astfel incat aduce o contributie substantiala in privinta imbunatatirii comfortului termic al locuintelor. Plusul de izolare este asigurat prin reducerea puntilor termice formate perimetral pe marginile termopanelor.
Prin folosirea bagetei WarmEdge se realizeaza totodata izolatia marginilor termopanelor micsorand si incalzirea puternica a acestora in sezonul cald.
Deasemenea bagheta WarmEdge previne condesul ce se formeaza pe geamul termopan la extremitatile acestuia.
Beneficile bagetei warmedge:
 • eficienta termica ridicata
 • readuce semnificativ costurilde de incalzire si climatizare
 • inlatura condesul perimetral de pe geamurile termoizolante
 • usor de prelucrat
 • durata de viata ridicata a termopanului, in sensul ca bagheta Warm Edge asigura 100% lipsa de permiabilitate ale gazelor, astfel incat argonul introdus nu isi diminuiaza concentratia dupa 5 ani de utiliare ca in cazul baghetelor distantieri din aluminiu.
warm edge 2Baghetele distantieri Warm Edge reprezinta cea mai avansata si rentabila inventie de ultima ora, in domeniul imbunatatirii calitatii de izolare ale pachetelor termoizolatoare montate pe tamparia pvc. In mod traditional termopanele se fac cu distantarea geamurilor de sticla prin distantieri din aluminiu, acest material fiind un conductor foarte bun, astfel o mare parte din izolatie se pierde.
Atunci cand este frig afara si cald în interior, caldura scapa prin distantierul lasand marginea interioara a ferestrei mai rece decat restul. Această pierdere de caldura semnifica oun efort energetic mai mare realizat pentru incalzire si pentru a mentine o temperatura confortabila in interior. In anumite condiții, in special la temperaturi mai reci, datorita cativitatilor desfasurate de zi cu zi, excesul de umiditate condenseaza pe suprafata rece a termopanului, de obicei, de-a lungul marginilor din interiorul ferestrei. De-a lungul timpului condensul persistent devine un teren propice pentru mucegai si bacterii. Sporii de mucegai intra în aerul pe care il respiram si poate duce sau agrava afectiunile respiratorii si alte probleme de sanatate.

folie antiefractieFolie de securizare din poliester, transparenta, cu adeziv UV sensibil la presiune.

Folia are grosimea de 112.5 microni, este acoperita cu un strat protector rezistent la zgarieturi, iar pe fata posterioara are o folie de protectie siliconica.

In cazul spargerii sticlei, cioburile nu se imprastie, fiind tinute de folie.

Se aplica numai pe partea interioara a geamului, sub bagheta de clipsare a sticlei.

Date tehnice: Energia solara:

 • transmisa: 79%;
 • reflectata: 8%;
 • absorbita: 13%.

Lumina vizibila:

 • transmisa: 89%;
 • reflectata: 9%;
 • absorbita: 2%.

folie protectie sticlaUltraviolete transmise: < 2%; Radiatie totala redusa in sticla: 16%; Emisivitate: 0.9; Coeficient de umbrire: 0.96 %. Folia indeplineste standardul EN 12600 Clasa 2 (B)2. Este disponibila in role cu lungimea de 30.48 m si latimea de 1524 mm si se comercializeaza la metraj. Durabilitatea foliei este de 5 ani, în cazul aplicarii pe partea interioara a geamului. Nota: Pentru a evita producerea de tensiuni termice, nu este recomandata aplicarea acestei folii pe suprafetele de sticla care sunt deja tratate impotriva caldurii. Recomandare: Folia de securizare se recomanda a fi aplicata in locurile unde riscul de accidentare prin spargerea sticlei este mare. In cazul spargerii sticlei, cioburile nu se imprastie, fiind tinute de folie, reducand astfel la minim riscul de ranire prin taiere. Pentru o rezistenta sporita si pastrarea garantiei, se recomanda aplicarea foliei la interior, sub bagheta geamului. Pret: 50 euro/mp + tva – montaj inclus

9
8
6
7
5
4
3
2
1

Pentru oferta completa de modele si optiuni descarcati calatogul.

Modele Sticle Decorative AlcoGroup